10 tips voor veilig reizen tijdens de pandemie

Reistips

De reisdynamiek is aanzienlijk veranderd sinds Covid ons eind 2019 trof. Nu moeten we een paar dingen regelen voordat we onze koffers pakken en op pad gaan.

Sommige plaatsen vereisen dat we bij aankomst een verplichte quarantaine ondergaan, terwijl sommige alleen gevaccineerde reizigers verwelkomen.

Daarom is het in het belang van reizigers om zichzelf op de hoogte te houden van de nieuwste Covid-beperkingen om veilig te reizen.

Een voordeel van tegenwoordig reizen is dat je gemakkelijk goedkope vluchten en betaalbare vliegtickets kunt pakken.

Hier geven we tien tips om zorgeloos te reizen in deze moeilijke tijden.

Vaccineren

Onnodig te zeggen dat de meest effectieve manier om ervoor te zorgen dat u tijdens het reizen geen infectie oploopt, is om u te laten vaccineren.

Dus als je zou moeten reizen en nog steeds geen kans hebt gemaakt, raden we je aan om er zo snel mogelijk voor te gaan.

Vaccinatie is tegenwoordig een van de belangrijkste vereisten voor het betreden van belangrijke bestemmingen over de hele wereld. Zorg er dus voor dat u zich laat vaccineren voordat u uw . boekt internationale vliegtickets.

Controleer de Covid-status in uw bestemming

Ook als je gevaccineerd bent, is het verstandig om eerst de huidige Covid-19-besmettingscijfers te beoordelen op de bestemming waar je naartoe reist.

Het is het beste om een ​​bestemming te vermijden waar de infectiepercentages hoog zijn, omdat je het virus nog steeds naar huis kunt dragen, zelfs als je ertegen bent beschermd en vrienden en familie infecteert.

Kies je bestemming verstandig, rekening houdend met de laatste Covid-trends.

Ken de lokale beperkingen

Bijna alle prominente bestemmingen over de hele wereld observeren enkele reisbeperkingen zoals avondklokken en weekendafsluitingen om de verspreiding van Covid te voorkomen.

Zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van de beperkingen die gelden op de door u gekozen bestemming, anders kunt u in de problemen komen.

Lokale administratieve websites kunnen uw beste bronnen zijn om meer te weten te komen over deze beperkingen die door de respectieve regeringen zijn opgelegd.

Vooruit plannen

Plan uw vaccinaties of Covid-tests vroeg, afhankelijk van de reisvereisten op uw bestemming.

Lokale volksgezondheidswebsites kunnen hierover duidelijke en nauwkeurige instructies hebben.

Het vroegtijdig plannen van uw reis kan u ook helpen bij het boeken van goedkope vliegtickets naar uw reisplaats.

Neem voorzorgsmaatregelen tijdens het vliegen

Het dragen van een gelaatsscherm en een masker in een vliegtuig en het beperken van contact met medepassagiers in een overvolle vlucht kan je beste verdedigingsmechanisme zijn tegen Covid.

Hoewel het filtersysteem van een vliegtuig is ontworpen om de verspreiding van virussen op vluchten te voorkomen, is het het beste om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen voor een extra beschermingslaag.

Vermijd waar mogelijk binnenruimtes

Als het dagelijkse aantal Covid-gevallen op uw bestemming hoger is dan 500, is dit het meest geschikt om: vermijd drukke plaatsen zoals bars en clubs.

Je kunt ook kiezen voor meer open ruimtes zoals parken en openluchtrestaurants. Het risico om Covid op te lopen in afgesloten ruimten is vele malen groter dan in een open ruimte.

Was regelmatig je handen

Probeer voor het betreden en verlaten van een plaats uw handen minimaal 20 seconden met water en zeep te wassen.

Als dit moeilijk klinkt, kun je een handdesinfecterend middel dragen en je handen goed ontsmetten nadat je oppervlakken hebt aangeraakt.

Dit wordt des te belangrijker voordat u iets eet of als u de gewoonte heeft uw gezicht af en toe aan te raken.

Gebruik altijd een gezichtsmasker

Ook als je gevaccineerd bent, is het altijd aan te raden om een ​​mondkapje te gebruiken als je je hotelkamer verlaat.

Zelfs gevaccineerde mensen kunnen het virus oplopen, maar de kans om ernstig ziek te worden is zeldzaam, maar ze kunnen nog steeds drager zijn en het virus overdragen.

Daarom wordt het belangrijk om een ​​verantwoordelijke reiziger te zijn en Covid te helpen beheersen door altijd je maskers te dragen.

Desinfecteer een taxi voordat u aan boord gaat

We gebruiken normaal gesproken taxi’s en taxi’s om de plaatsen waar we naartoe reizen te verkennen.

Maar tegenwoordig kan het geen kwaad om een ​​ontsmettingsmiddel mee te nemen en deurgrepen, veiligheidsgordels en stoelhoezen te desinfecteren voordat u ze aanraakt.

Hopelijk zal ook uw taxichauffeur het niet erg vinden, gezien de situatie.

Vermijd het delen van voertuigen

In het Covid-tijdperk vermijd je best meerijdende voertuigen of openbaar vervoer en voorkom je dat je onnodig in contact komt met een vreemde.

Het delen van een voertuig kan u misschien helpen om wat geld te besparen, maar tegenwoordig is het het risico niet meer waard.

______

Dit verhaal wordt u aangeboden in samenwerking met MyFlightSearch.

Een reis plannen? Go Backpacking gebruikt en beveelt aan:

creditSource link

Plastictasvrij
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart