7 redenen om je in Brooklyn te vestigen

Williamsburg, Brooklyn (foto: Enzo Tica)
Williamsburg, Brooklyn (foto: Enzo Tica)

Brooklyn is misschien niet de eerste plaats waar je denkt aan een verblijf bij het plannen van een reis naar New York City; deze gemeente heeft echter veel te bieden.

Brooklyn ligt aan de overkant van de East River en beslaat een uitgestrekt gebied dat drie keer zo groot is als Manhattan. Het heeft ook een grotere bevolking, met 2,6 miljoen mensen.

De wijk Williamsburg ligt zo dicht mogelijk bij Lower Manhattan als je maar kunt komen zonder echt op het eiland te zijn.

Het is verbonden door de enorme Williamsburg-brug, die auto’s, fietsers en voetgangers toelaat.

Colombiaanse koffie bij Devocion in Williamsburg, Brooklyn
Colombiaanse koffie bij Devocion in Williamsburg

Ik ben opgegroeid in een buitenwijk van New York City en heb de afgelopen 20 jaar geprobeerd om jaarlijks vrienden en familie te bezoeken.

Een jaar lang bezocht ik het terwijl mijn broer in Williamsburg woonde, waardoor ik de kans kreeg om persoonlijk door dit trendy gebied te wandelen. Talrijk Brooklyn coffeeshops, bars en restaurants trokken mijn aandacht.

Devocation was er een van. Dit Latijns-Amerikaanse café haalde hun bonen uit Colombia, waar ik vroeger woonde, en kreeg voor het eerst waardering voor koffie.

Het interieur was voorzien van zichtbare bakstenen en een dakraam, waardoor natuurlijk licht de ruimte kon vullen die werd ingenomen door mensen op hun laptop. Het was mijn soort plek!

Kanttekening: een paar jaar nadat ik Devocion in Williamsburg bezocht, kwam ik een Devocion-café in Bogota tegen!

Andere opmerkelijke buurten zijn Greenpoint, Brooklyn Heights, Prospect Heights, Park Slope en Bushwick.

Naast de hipster-ontmoetingsplaatsen, coole cafés en ongelooflijke eetgelegenheden, zijn hier nog zeven redenen om je in Brooklyn te vestigen.

Waarom Brooklyn?

1. Het is betaalbaarder

Ik zal het daar gewoon plaatsen voor de weinige lezers die het nog niet weten. Hotelprijzen in Manhattan zijn waanzinnig hoog.

Een verblijf in Brooklyn is de meer budgetvriendelijke keuze, waardoor u uw totale reiskosten onder controle kunt houden.

Het NYC-metrosysteem is gemakkelijk bereikbaar, dus u verliest niets op het gebied van vervoer.

En, zoals je hieronder zult zien, zijn er genoeg leuke dingen te doen in Brooklyn die je helemaal niet veel zullen kosten.

Uitzicht op Manhattan vanaf Brooklyn Bridge (foto: Ethan Bykerk)
Uitzicht op Manhattan vanaf Brooklyn Bridge (foto: Ethan Bykerk)

2. De Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge, een icoon van New York City, overspant de East River en verbindt Lower Manhattan met het centrum van Brooklyn.

Deze neogotische hang/kabel-hybride brug duurde 14 jaar om te bouwen. Het opende meer dan 138 jaar geleden, op 24 mei 1883.

Wandelen over de Brooklyn Bridge is een populaire en gratis ervaring die beschikbaar is voor iedereen die de stad bezoekt. De brug is 6000 voet lang, of ongeveer 1,1 mijl.

Als je in Brooklyn verblijft, geef jezelf dan wat extra tijd om het Brooklyn Bridge Park te verkennen voordat je oversteekt.

Bekijk Jane’s Carousel, een volledig gerestaureerde (en werkende) carrousel die dateert uit 1922.

Als je eenmaal op de brug bent, word je getrakteerd op een prachtig uitzicht op Manhattan, inclusief One World Trade Center.

3. De schilderachtige uitzichten

Manhattan heeft een van ‘s werelds beste skylines, maar het is moeilijk te waarderen als je erin zit.

Baseer je in Brooklyn en je zult beter van het uitzicht kunnen genieten. Naast een wandeling over de Brooklyn Bridge, kun je genieten van het uitzicht vanaf het park en de pieren eronder.

Bovendien kun je ook het Vrijheidsbeeld en Ellis Island zien.

Muurschildering (foto: Nelson Ndongala)
Muurschildering in Williamsburg (foto: Nelson Ndongala)

4. Straatkunst en galerijen

Als je van straatkunst en monumentale muurschilderingen houdt, dan ben je beter af in Brooklyn, waar lokale kunstenaars de straten opfleuren met hun doordachte stukken.

Casual fans kunnen tijdens hun dag genieten van de kunstzinnige sfeer, terwijl degenen die meer geïnteresseerd zijn in de lokale scene een . kunnen proberen zelfgeleide wandeltocht of een betaalde bij een bedrijf als Graff Tours.

Na een graffititour in Buenos Aires kreeg ik een veel grotere waardering voor deze kunstenaars.

Maar er is meer in de kunstscene van Brooklyn dan wat je op straat ziet. Er is ook een bloeiende galerijscène.

Time-out markeerde 16 van de beste kunst galerieën in Brooklyn, zodat u een idee krijgt van wat er beschikbaar is.

5. Het Brooklyn-museum

Het Brooklyn Museum, gelegen aan de noordoostelijke rand van Prospect Park, is qua fysieke omvang het op twee na grootste museum van New York City en heeft een collectie van 1,5 miljoen werken.

De Egyptische collectie beslaat 3000 jaar, terwijl Amerikaanse beroemdheden zoals Norman Rockwell, Winslow Homer en Georgia O’Keefe goed vertegenwoordigd zijn.

Algemene toelating is $ 16 voor volwassenen en $ 10 voor studenten (met een geldig legitimatiebewijs). Ticket tentoonstellingen zijn extra.

6. Prospectpark

Prospect Park is naar Brooklyn zoals Central Park naar Manhattan is. Deze uitgestrekte groene ruimte omvat de Brooklyn Botanic Garden, het Brooklyn Museum, historische bezienswaardigheden en een meer.

Neem een ​​pauze van de stad met een ontspannen wandeling door het park. Er zijn tal van straatverkopers, of je kunt wat eten kopen bij een lokale delicatessenwinkel en een picknick houden.

7. Coney Island en het strand

Een bezoek aan Coney Island is een typische NYC-ervaring, vooral in de zomer wanneer het strand vol is.

Het pretpark is de thuisbasis van de beroemde Nathan’s Hot Dog Eating Contest, die sinds 1967 elk jaar op 4 juli wordt gehouden. Maar je hoeft geen 76 hotdogs te eten om er een idee van te krijgen. Eentje zal het prima doen!

Toen ik als twintiger Coney Island bezocht, was het om mijn angst voor achtbanen te overwinnen.

Coney Island is de thuisbasis van de Cyclone, ‘s werelds tweede steilste houten achtbaan, die 60 mph bereikt. Niet slecht voor een rit die bijna 100 jaar geleden (in 1927) werd geopend.

De promenade van Coney Island is de thuisbasis van het New York Aquarium. En als je naar het oosten blijft lopen, kom je bij Brighton Beach.

***

Zoals je kunt zien, zijn er genoeg goede redenen om je in Brooklyn te vestigen wanneer je New York City bezoekt.

Elke buurt heeft zijn eigen sfeer en cultuur, en je zou gemakkelijk maanden (of jaren) kunnen besteden om ze allemaal te leren kennen.

______

Dit verhaal wordt u aangeboden in samenwerking met Condor Hotel.

Een reis plannen? Go Backpacking gebruikt en beveelt aan:

creditSource link

Plastictasvrij
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart