Reis naar de Perzische Golf in 2022

Doha Corniche (foto: Lucca Belliboni)
Doha Corniche (foto: Lucca Belliboni)

Het grootste voetbaltoernooi ter wereld, de FIFA World Cup, komt op 21 november 2022 naar Qatar.

Terwijl het kleine land aan de Perzische Golf de laatste hand legt aan zijn acht voetbalstadions van wereldklasse, strijden landen over de hele wereld in kwalificatiewedstrijden.

Ik heb bijvoorbeeld net kaartjes gekocht voor de wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Jamaica die in oktober in Austin, TX wordt gespeeld. Ik kan niet wachten om het nationale herenteam in mijn woonplaats te zien spelen.

In 2014 vond ik het geweldig om voor Colombia te wroeten terwijl ik in Medellin woonde. En ik zal nooit vergeten dat ik in Parijs was op de avond dat Frankrijk Brazilië versloeg om het toernooi in 1998 te winnen.

Voor voetbalfans die het WK 2022 in Qatar bijwonen, biedt dit eersteklas sportevenement een uitstekende gelegenheid om naar de Perzische Golf te reizen.

Hier zijn een paar ideeën om het meeste uit uw reis naar de regio te halen.

Waar te gaan in de Perzische Golf

Qatar

Qatar is een gemakkelijk land om internationaal door de lucht te bereiken. Ik ben verschillende keren door Doha gevlogen op weg naar Zuid-Afrika en Indonesië, hoewel die tussenstops op het oude vliegveld waren.

De reizigers van vandaag zullen een nog betere ervaring hebben. Skytrax erkende de nieuwe Hamad International Airport (HIA) als de “Best Airport in the World” voor 2021.

In tegenstelling tot recente, grote gastlanden van het WK, zoals Rusland in 2018 en Brazilië in 2014, kunnen voetbalfans door de kleine omvang van Qatar één verblijfplaats uitkiezen zolang ze aanwezig zijn.

Doha, de hoofdstad, is centraal gelegen tussen de verschillende locaties, dus een verblijf daar zou heel logisch zijn. De laatste wedstrijd wordt gespeeld in Lusail, 22 kilometer ten noorden van Doha.

Tussen voetbalwedstrijden door zijn er tal van coole dingen te doen in Qatar, waaronder:

  • Loop over de Corniche, een promenade met uitzicht over de stad.
  • Verdwaal in de Souq Waqif-markt.
  • Verken het Museum voor Islamitische Kunst.
  • Bezoek Al Zubarah Fort, Qatar’s eerste UNESCO-werelderfgoed.
  • Off-road rijden in de duinen.
Rand van de wereld (foto: Khalid Elkady)
Rand van de wereld (foto: Khalid Elkady)

Saoedi-Arabië

Als je de halve wereld rondreist om Qatar te bereiken, bedenk dan waar je nog meer zou willen bezoeken terwijl je in de Golfregio bent.

Het bezoeken van meerdere landen tijdens dezelfde reis is een belangrijke budgetreisstrategie en is milieuvriendelijker.

Saoedi-Arabië, grenzend aan Qatar in het zuiden, is een van de grootste landen in de Perzische Golf.

Een toeristenvisum, dat vooraf online kan worden geregeld, is vereist om binnen te komen. En u wilt ook op de hoogte blijven van pandemiegerelateerde toelatingseisen.

Eenmaal binnen in het Koninkrijk Saoedi-Arabië is er genoeg te zien en te doen. Verkort de transittijden en bespaar geld met Flyadeal vlucht boeken, de goedkope budgetluchtvaartmaatschappij van Saoedi-Arabië.

Houd rekening met de volgende aandachtspunten om u op weg te helpen:

  • Jeddah, tot 1982 de voormalige hoofdstad van het land.
  • Riyad, de huidige hoofdstad.
  • The Edge of the World bestaat uit hoge kliffen die dramatisch oprijzen vanuit de woestijn ten noorden van Riyad.
  • Archeologische vindplaats Al-Hijr, de eerste werelderfgoedlocatie van Saoedi-Arabië.

Het Koninkrijk Saoedi-Arabië blijft zijn toeristenindustrie opbouwen.

De kans is groot dat niemand die je kent er eerder is geweest, dus waarom zou je niet een van de eersten van je vrienden zijn die het ziet?

Bahrein World Trade Center (foto: Charles Adrien Fournier)
Bahrein World Trade Center (foto: Charles Adrien Fournier)

Bahrein

Het koninkrijk Bahrein is een kleine eilandstaat ten oosten van Saoedi-Arabië en ten noordwesten van Qatar.

Vijftig natuurlijke eilanden en 33 kunstmatige eilanden vormen dit vaak over het hoofd geziene land in de Perzische Golf.

Ondanks dat het een gebied zo groot als Chicago beslaat, heeft Bahrein drie UNESCO-werelderfgoedlocaties:

  • Bahrein Fort
  • Parellocaties
  • Dilmun-grafheuvels

Maar dat is niet alles. Er is ook Dive Bahrain, ‘s werelds grootste onderwaterpretpark.

Een 747-vliegtuig werd gebruikt om een ​​enorm kunstmatig rif te creëren. Fase 2 van het project omvat de toevoeging van ontmantelde schepen.

Andere bezienswaardigheden zijn de 400 jaar oude Tree of Life en de Mountain of Smoke. Met slechts 134 meter boven zeeniveau is dit het hoogste punt van Bahrein.

Fans van de Formule 1 kunnen Bahrein ook herkennen als gastland voor een van de jaarlijkse races.

Verenigde Arabische Emiraten

Net als Doha in Qatar, fungeert Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten als een internationale toegangspoort tot de Perzische Golfregio en voor reizigers die zich over de hele wereld verplaatsen.

Er is veel geschreven over de spectaculaire groei van Dubai in de afgelopen jaren. Het heeft de 160 verdiepingen hoge Burj Khalifa, een 830 meter hoge wolkenkrabber die zo hoog is dat hij door de wolken heen steekt.

Als het nemen van een lift naar ‘s werelds hoogste gebouw niet genoeg opwindend is, is er altijd nog de XLine Dubai Marina.

Deze stedelijke zipline brengt je van een hoogte van 560 voet terug naar de aarde, met snelheden tot 80 mijl per uur. Onderweg wordt u getrakteerd op ongeëvenaarde uitzichten over het stadsbeeld.

Op zoek naar een sportevenement dat uniek is voor het Midden-Oosten? Ga naar de Al Marmoom Camel Race Track. De races worden ‘s ochtends gehouden van 7.00 tot 9.00 uur.

Buiten Dubai zijn er nog andere belangrijke bezienswaardigheden in de Verenigde Arabische Emiraten:

  • Abu Dhabi, de hoofdstad en de thuisbasis van een jaarlijkse Formule 1-race.
  • Ferrari World, een op raceauto’s geïnspireerd overdekt themapark in Abu Dhabi.
  • Een bezoek aan de grote Sheikh Zayed Grand Mosque.
  • Wandelen tot 6,207-voet Jebal al Jais, de hoogste berg van het land.

De VAE heeft momenteel één UNESCO-werelderfgoed, Culturele locaties van Al Ain, en nog eens 12 locaties die worden overwogen voor toekomstige nominatie.

Conclusie

De World Cup in Qatar 2022 biedt reizigers een unieke kans om een ​​gevoel te krijgen voor de cultuur van het gastland en die van de buurlanden.

Of u nu geïnteresseerd bent in een snelle reis naar Bahrein of wilt profiteren van het boeken van vluchten met Flyadeal om Saoedi-Arabië te zien, er is geen gebrek aan mogelijkheden in de buurt.

Wanneer ‘s werelds beste voetballers in november 2022 bijeenkomen, kijk je dan vanuit huis of daar persoonlijk?

Als dat laatste het geval is, ben ik een beetje jaloers. En ik raad ten zeerste aan om ten volle te profiteren van de kans om de tradities, het voedsel en de culturen van deze regio te ontdekken.

_____

Dit verhaal wordt u aangeboden in samenwerking met Supramind Digital.

Een reis plannen? Go Backpacking gebruikt en beveelt aan:

creditSource link

Plastictasvrij
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart