Ganzendons of synthetische slaapzak

Slaapzak in tent (foto: Unsplash)

Je hebt besloten dat het tijd is om je kampeeruitrusting te upgraden.

Maak kennis met de hoogwaardige uitrusting die bedrijven aanbieden, zodat u de best mogelijke kampeerervaring kunt hebben. Het is nooit te laat om de heldere nachten onvergetelijk te maken.

Dit artikel vergelijkt synthetische slaapzakken en ganzendonszakken, met name het veelvoorkomende duurzame type dat wordt geleverd als een lichtgewicht donzen slaapzak.

We zullen de voor- en nadelen van elk noemen en aan het einde hopen we dat het gemakkelijker voor u zal zijn om de juiste beslissing te nemen!

Essentiële uitrusting voor buitenavonturen

Als het gaat om kamperen, zijn er bepaalde dingen die je onderweg leert. Het belang van goede apparatuur is daar een van.

Over apparatuur gesproken, je moet investeren in verschillende dingen die van invloed kunnen zijn op je algehele ervaring.

Eerst en vooral moet u ervoor zorgen dat de uitrusting veilig en van hoge kwaliteit is, zodat deze minstens enkele jaren meegaat.

Hoogwaardige uitrusting kan behoorlijk duur zijn, dus u zult verstandig willen investeren.

Je hebt een tent, slaapzak, een comfortabele en ruime rugzak nodig en natuurlijk de juiste kleding en schoenen, want er kan veel gewandeld worden.

Strijd om de slaapzakken

Er zijn een aantal opmerkelijke verschillen als het gaat om slaapzakken. Hier vergelijken we ganzendons en synthetische slaapzakken.

Prijs

Uw budget zal waarschijnlijk een rol spelen bij het bepalen van wat voor soort slaapzak u kunt kopen. Donzen slaapzakken zijn iets duurder dan synthetische slaapzakken.

Er is de laatste tijd veel vraag naar met ganzen en eenden gevulde slaapzakken en jacks omdat ze een warm gevoel geven.

Omdat de vraag groot is, zijn de prijzen dat ook. Ze kunnen gaan voor ongeveer $ 300.

Synthetische slaapzakken zijn goedkoper, maar ze zijn niet zo warm als de met ganzendons gevulde slaapzakken. Ze lopen voor ongeveer $ 200.

Met eendendons gevulde tassen zijn goedkoper dan de ganzenzakken, maar ze zijn niet met elkaar te vergelijken.

Warmte-gewichtsverhouding

Slaapzakken van ganzendons zijn licht en geven voldoende warmte zodat je niet voelt hoe koud het buiten is. Dit is erg belangrijk als je kampeert zonder vuur of als het winter is.

Ook het lichte gewicht van de donzen slaapzakken is belangrijk, zeker als je veel wandelt of bergop klimt.

Synthetische slaapzakken geven niet zoveel warmte. Dat kunnen ze zeker, maar er is meer synthetisch materiaal nodig.

Zo is een synthetische slaapzak die dezelfde warmte afgeeft als een ganzendonsslaapzak twee keer zo groot.

Dat betekent dat je de hele dag extra gewicht bij je moet dragen, wat niet ideaal is.

Waterbestendigheid:

Als het gaat om waterbestendigheid, zijn synthetische tassen uw go-to. Of dat waren ze tenminste.

Synthetische tassen zijn geweldig voor buiten, regen, sneeuw, kamperen naast rivieren. Zelfs als ze nat worden, drogen ze gemakkelijk uit. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de donzen slaapzakken.

Maar onlangs werd een hydrofoob materiaal in slaapzakken geïntroduceerd. Met deze nieuwe technologie kwamen donzen slaapzakken een stap dichter bij synthetische slaapzakken.

Wat nog beter is, is dat het materiaal nul kilo extra toevoegt aan het gewicht van de slaapzak.

Slaapzak

Over ethiek gesproken

Donzen slaapzakken zijn een product van de voedingsindustrie.

Dat betekent dat wanneer vleesbedrijven bepaalde producten produceren, ze de veren niet nodig hebben, dus verkopen ze ze aan bedrijven die ze zullen gebruiken.

Zo worden de met ganzen- en eendendons gevulde tassen gemaakt. Door deze aanpak staan ​​ze dichter bij de natuur.

Als dit een ethische kwestie voor je is, kun je altijd kiezen voor een synthetische slaapzak. Ze kunnen hetzelfde werk doen als de donzen, met enkele kleine verschillen.

U moet controleren op allergieën met zowel donzen als synthetische slaapzakken, omdat sommige mensen slecht kunnen reageren op deze materialen.

Duurzaamheid en het vermogen om te comprimeren

Een hoogwaardige donzen slaapzak kan tot tien jaar meegaan als hij goed wordt behandeld zonder zijn luchtigheid te verliezen. De mogelijkheid om een ​​met dons gevulde slaapzak te comprimeren is ook indrukwekkend.

Veel slaapzakken kunnen worden samengeperst tot een formaat dat gemakkelijk in je rugzak past.

Synthetische slaapzakken kunnen ook resistent en duurzaam zijn, afhankelijk van de andere materialen, naast de synthetische vezels.

De mogelijkheid om ze samen te drukken zou veel lager zijn, maar je kunt ze altijd bovenop je rugzak pakken en vastzetten.

Hoe dan ook, dit is een win-winsituatie en het hangt vooral af van de rest van de materialen die in de slaapzakken worden gebruikt.

Samenvatting

Of je nu kiest voor een donzen slaapzak of een synthetische slaapzak, je hoeft niet veel in te leveren op het gebied van prestaties.

Ze kunnen beide zeer duurzaam zijn en gemaakt van hoogwaardige materialen.

Het hebben van de juiste kleding en vaardigheden voor het maken van een vuur, het vinden van een geweldige plek om te kamperen en het meenemen van voldoende eten en drinkbaar water zijn ook essentieel voor een succesvolle kampeertrip.

_____

Dit verhaal wordt u aangeboden in samenwerking met Hyke & Byke.

Een reis plannen? Go Backpacking gebruikt en beveelt aan:

creditSource link

Plastictasvrij
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart