5 tips voor reizen met brillen en contactlenzen

Autoreizen (foto: Sam Manns)
Autoreizen (foto: Sam Manns)

Reizen met een bril kan een gedoe zijn. Brillen zijn kwetsbaar en u moet ze elke keer dat u ze draagt, schoonmaken.

Het verliezen of beschadigen van een bril kan een andere stressvolle ervaring zijn. Als je op een korte reis bent, kun je waarschijnlijk zonder ze rondkomen, maar als je op lange termijn reist, heb je misschien een vervangend paar nodig.

Gelukkig is het nu gemakkelijker dan ooit om bril online kopen ongeacht waar u bent wanneer de noodzaak zich voordoet. Hier zijn enkele tips om te overwegen bij het reizen met een bril.

1. Ken uw recept voordat u van huis gaat

Neem altijd een kopie van het voorschrift van uw bril en contactlenzen mee, samen met uw andere essentiële reisdocumenten.

U kunt ook een foto van het recept maken en deze in een e-mail aan uzelf opslaan. Op die manier kunt u ze overal ter wereld afdrukken wanneer u ze moet vervangen.

Als je het op je telefoon opslaat, is het ook gemakkelijk toegankelijk als je geen internetverbinding hebt. Als je bril beschadigd raakt en je hebt het recept, kan het vervangen ervan gemakkelijk zijn.

Het enige wat u hoeft te doen is een gerenommeerde opticien en winkel vinden die een nieuw paar voor u kan maken. En u kunt op elk moment een bril online kopen, aangezien u uw recept heeft.

2. Draag een reservebril en extra contacten

Backpackers doen doorgaans aan fysieke activiteiten waarbij ze het risico lopen snel een bril te breken of te verliezen.

Je zou bijvoorbeeld kunnen tokkelen door Monteverde Cloud Forest in Costa Rica wanneer ze wegglijden. Of misschien zit je er per ongeluk op terwijl je in een riksja stapt.

Als zulke dingen gebeuren, heb je een snelle oplossing nodig. Hetzelfde geldt dus voor contactlenzen.

Wanneer een contact besmet raakt of wegglijdt en verdwaalt, wil je een onmiddellijke back-up om verder te kunnen genieten van je reis.

Als al het andere faalt, kunt u ervoor kiezen om online een bril te kopen in plaats van de strijd aan te gaan met het vinden van een opticien in een nieuw land.

3. Houd je bril schoon

Zoals alle brildragers weten, zorgt het schoon en veegvrij houden van de bril voor het beste zicht.

U kunt dit doen door een microvezeldoek mee te nemen en een reinigingsoplossing die speciaal voor brillen is gemaakt. Als je dit doet, kun je de hele ervaring krijgen van de sites die je helemaal hebt gereisd om te zien.

Onderweg kom je verschillende omgevingen tegen, waarvan sommige misschien niet ideaal zijn voor het dragen van een bril. Door ervoor te zorgen dat u in dergelijke gevallen volledig bent voorbereid, kunt u ontspannen.

De manier waarop iemand zijn bril schoonmaakt, kan een groot verschil maken in hoe lang hij meegaat.

4. Gebruik een nekband

Je denkt misschien dat dit er gek uitziet, maar een nekriem kan je bril redden.

U kunt bijvoorbeeld gaan wildwatervaren in Nepal en een aantal klasse IV- of V-stroomversnellingen raken, waardoor u in het water wordt gegooid. Of misschien ga je paardrijden in Colombia en stuitert je bril van je hoofd.

Het beschermen van uw bril met een nekbandje kan enige geruststelling bieden dat u hem niet onverwachts kwijtraakt. Ik raad je dan ook aan om ze niet buiten te laten bij het inpakken voor je reis.

5. Zonnebril op sterkte

Een belangrijk nadeel van het dragen van een bril is dat je een zonnebril niet zomaar in een winkel langs de weg kunt kopen.

Voor mijn laatste reis kocht ik een goedkope zonnebril op sterkte in een online winkel en ze hebben me goed gediend.

Als u besluit een zonnebril op sterkte te kopen, zorg er dan voor dat deze UV-bescherming biedt. Tijdens het reizen breng je meer tijd buiten in de zon door dan normaal.

Zonnebrillen klinken mooi en geven je altijd een goede uitstraling, maar de veiligheid van je ogen is altijd een prioriteit. Ik raad je daarom aan om online een bril te kopen die goed bij je sterkte past.

Laatste gedachte

Tenzij u perfect zicht heeft, is reizen met een bril of contactlenzen een gedoe waar we allemaal mee moeten leven.

Hoewel reizen, het schoonmaken en verzorgen van een bril vervelend kan zijn, is het noodzakelijk ervoor te zorgen dat u de wereld duidelijk kunt zien.

Wees altijd klaar met alles wat nodig is om een ​​bril online te kopen, aangezien je misschien niet overal toegang hebt tot de diensten die je nodig hebt.

_____

Dit verhaal wordt u aangeboden in samenwerking met DesignerOptics.com.

Een reis plannen? Go Backpacking gebruikt en beveelt aan:

creditSource link

Plastictasvrij
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart